Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
 

Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων

Νηπιαγωγείο Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο

Ένας από τους βασικούς στόχους του Σχολείου μας είναι η εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και η διαμόρφωση ενός πολύπλευρου παιδαγωγικού προγράμματος, ευέλικτου και ευχάριστου, που θα συμβάλει στην καλλιέργεια των ιδιαίτερων κλίσεων κάθε μαθητή, την ψυχαγωγία μέσα από την άθληση και τη μάθηση μέσα από τις δημιουργικές δράσεις. Ιδιαίτερα σημαντική γι' αυτήν την προοπτική, περισσότερο ίσως από την κατάκτηση γνώσεων, είναι η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση.

Με το σκεπτικό αυτό σχεδιάζουμε και οργανώνουμε κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων, το οποίο αποτελεί προέκταση του καθημερινού προγράμματος και παρέχει πολλές ευκαιρίες για ενίσχυση της πρωτοβουλίας των παιδιών, της δημιουργικότητας και της αυτονομίας τους, για την έκφραση και τον έλεγχο των συναισθημάτων τους, για την ανάπτυξη των λειτουργιών εκείνων που συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου.

Η ζωή στο σχολείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει «στεγνή». Οφείλουμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να καλλιεργούν το ταλέντο τους, να ευρύνουν τον κύκλο των ενδιαφερόντων τους, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους. Σε όλες τις δραστηριότητες, εκτός των αθλητικών, προβλέπεται χρόνος για φαγητό. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στην τραπεζαρία του Σχολείου. Την εποπτεία του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής έχει η κ. Ματάλα, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στο έντυπο «Σωστή διατροφή χωρίς καμία... περιστροφή» η κ. Ματάλα και η συνεργάτιδά της κ. Μπαθρέλλου δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τη σωστή διατροφή, κατευθύνσεις για το «δεκατιανό» και συμβουλές για το κρύο σνακ των μαθητών.

Στο έντυπο Απογευματινές δραστηριότητες παρουσιάζεται το σύνολο των απογευματινών δραστηριοτήτων που καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των παιδιών στα μαθήματα όσο και τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα αλλά και τις αθλητικές τους προτιμήσεις. Για λόγους ευκολίας οι δραστηριότητες περιγράφονται χωριστά για κάθε βαθμίδα: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο. 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο-Λύκειο
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια