Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία | Γλωσσικά
 

Γλωσσικά

Γερμανικά για νήπια «Deutsch für die Kleinsten»
Το τμήμα «Deutsch für die Kleinsten» έχει σχεδιαστεί για τους μικρούς μας φίλους, που θα ξεκινήσουν μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο Δημοτικό σχολείο. Το γλωσσοδιδακτικό υλικό που χρησιμοποιείται στα μαθήματα έχουν συγγράψει Γερμανίδες νηπιαγωγοί της Ελληνογερμανικής Αγωγής με εξειδίκευση στην παιδαγωγική προσέγγιση παιδιών αυτής της ηλικίας.

Στόχος είναι να δεχτούν τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια και τα βιώματά τους ευχάριστα τα πρώτα ακούσματα της γλώσσας, να εξοικειωθούν σταδιακά με τις δομές και τους ήχους της και να ξεκινήσουν σιγά-σιγά ασκήσεις προγραφής.

Πολύτιμη βοήθεια στην επιτυχία του προγράμματος προσφέρουν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του σχολείου (αίθουσα χορού, αίθουσα κουκλοθέατρου και δραματοποίησης, αίθουσα ρυθμικής γυμναστικής και ψυχοκινητικής, αίθουσα προβολών, εργαστήρι πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής).

Γερμανικά και αγγλικά για όλες τις τάξεις
Οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να εκμεταλλευτούν ένα μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών και να εξασκηθούν στη γερμανική ή στην αγγλική γλώσσα παρακολουθώντας ένα ταχύρυθμο γλωσσικό τμήμα.

Οι μαθητές ανάλογα με τη ηλικία, τους στόχους και το επίπεδο των γνώσεών τους εντάσσονται σε ολιγομελή τμήματα, που θέτουν ως στόχο είτε την επανάληψη και την εμπέδωση της ύλης που διδάχτηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς είτε την κάλυψη ύλης της επόμενης χρονιάς.

Τα καλοκαιρινά γλωσσικά τμήματα στα αγγλικά και στα γερμανικά πραγματοποιούνται με τρόπο ευχάριστο και ελκυστικό, οι καθηγητές αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να νιώθουν όμορφα, ευχάριστα, να μην κουράζονται ιδιαίτερα και να μην έχουν πολλή δουλειά επιστρέφοντας στο σπίτι.

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Γλωσσικά
Αθλητικά
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια