Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων | Νηπιαγωγείο
 

Νηπιαγωγείο

Παιδαγωγικές δραστηριότητες | Καλλιτεχνικές δραστηριότητες | Αθλητικές δραστηριότητες
 
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Μαθαίνω παίζοντας
Για Νήπια και Προνήπια
Μέσα από το πρόγραμμα «Μαθαίνω παίζοντας» τα παιδιά μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος έρχονται με τρόπο ελκυστικό και βιωματικό σε συστηματική επαφή με τη γερμανική γλώσσα Σε ολιγομελή τμήματα μέσα από απλές φράσεις και οδηγίες, τραγούδια, παραμύθια, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, παρακολούθηση κινούμενων σχεδίων τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και εμπεδώνουν όσα έμαθαν στο πλαίσιο του βασικού προγράμματος.
Η ξένη γλώσσα γίνεται οικεία στους μικρούς μαθητές, καθώς την προσεγγίζουν και τη μαθαίνουν αβίαστα και φυσικά με τη βοήθεια έμπειρων γερμανόφωνων παιδαγωγών.
Στο πρόγραμμα «Μαθαίνω Παίζοντας» συμπεριλαμβάνεται γεύμα. Τα παιδιά απολαμβάνουν στο εστιατόριο του σχολείου μας το μεσημεριανό τους φαγητό, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες αυτής της ηλικίας και με τη σφραγίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επίβλεψη από γερμανόφωνους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του φαγητού δίνει στα παιδιά μία ακόμη ευκαιρία εξοικείωσης με τη γερμανική γλώσσα.
 
Δημιουργική απασχόληση
Για Νήπια και Προνήπια
Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τις 5:00 το απόγευμα και να ασχοληθούν σ' ένα ειδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων με άξονα κυρίως το δημιουργικό παιχνίδι.
Στην ηλικία αυτή τίποτα δεν μπορεί να καρποφορήσει χωρίς την ευεργετική επίδραση του παιχνιδιού. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά υποδύονται ρόλους, υποκαθιστούν πραγματικά αντικείμενα με σύμβολα, αναπτύσσουν την ικανότητα να δημιουργούν νοητικές εικόνες.
Οι νηπιαγωγοί που αναλαμβάνουν την απογευματινή απασχόληση των παιδιών διαμορφώνουν ένα ελκυστικό περιβάλλον μέσα από το οποίο επιδιώκεται η ενεργός γλωσσική συμμετοχή των παιδιών, η θετική συμβολή τους στο παιχνίδι, η ένταξή τους στην κοινωνική ομάδα, η αισθητική τους ανάπτυξη καθώς και η καλλιέργεια της συνεργασίας και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.
 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο-Λύκειο
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια