Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
 

Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο

Η μουσική δεν είναι απλά μια ευχάριστη και δημιουργική διέξοδος απασχόλησης. Είναι ανάγκη και καταφύγιο για το σύγχρονο άνθρωπο. Προσφέρει αυτοπεποίθηση, οργάνωση και μεθοδολογία στη σκέψη, δημιουργεί άτομα με οξυμένη ευαισθησία και ευφυΐα. Οι σκέψεις αυτές μας οδήγησαν στην απόφαση να ιδρύσουμε το «Ωδείο» μας, αναγνωρισμένο επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μουσική προπαιδείαΤο Ωδείο της Ελληνογερμανική Αγωγής είναι στελεχωμένο με επίλεκτους μουσικούς, που θέτουν ως στόχο όχι μόνο την παροχή σύγχρονης μουσικής παιδείας, αλλά και τη δυνατότητα της μουσικής πράξης από τα πρώτα κιόλας βήματα. Μουσική προπαιδεία, κλασική μουσική, ανώτερα θεωρητικά, μοντέρνα τζαζ και ροκ τμήματα, ντραμς και λατινοαμερικάνικα κρουστά, ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, τμήματα μουσικής τεχνολογίας, προπαρασκευαστικά τμήματα μουσικολογίας, μουσικά σύνολα όλων των επιπέδων, θα είναι στη διάθεσή σας, για να επιλέξετε αυτό που σας εκφράζει.

Μουσική Προπαιδεία για παιδάκια του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού Ένα σύγχρονο σύστημα μουσικοκινητικής αγωγής, με τραγούδια, μουσικά παιχνίδια, μικρά και απλά μουσικά όργανα. Το καλύτερο ξεκίνημα για να μάθουμε μουσική μέσα από ομαδική μουσική πράξη και παιχνίδι με ρυθμό και τραγούδι.

Κλασική μουσικήΚλασική μουσική
Μουσικά όργανα:
πιάνο, κλασική κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά... Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.
Κλασικό τραγούδι: για όσους αγαπούν το τραγούδι και θέλουν να σπουδάσουν σωστά την τεχνική του.
Ανώτερα θεωρητικά: Τμήματα Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας αλλά και προπαρασκευαστικά μαθήματα για το Τμήμα Μουσικολογίας από πεπειραμένους και καταξιωμένους μουσικούς.

Μοντέρνα μουσικήΜοντέρνα μουσική
Είστε τύπος ροκ; Αγαπάτε τη τζαζ ή μήπως συγκινείστε περισσότερο με τη λατινοαμερικάνικη μουσική; Κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα! Μελετήστε τη μουσική που αγαπάτε, δημιουργήστε γκρουπ με σωστή καθοδήγηση και παίξτε τα κομμάτια που λατρεύετε!
Κι ακόμα: μοντέρνο τραγούδι με σωστή τεχνική και δυνατότητα σύμπραξης με μοντέρνα οργανικά σύνολα.

Μουσική τεχνολογία
Στην εποχή των υπολογιστών, η μουσική αξιοποιεί τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Όλα τα μουσικά προγράμματα και η πρακτική εφαρμογή τους, σύγχρονες τεχνικές ηχοληψίας και πολλά άλλα... τεχνικά και μουσικά...

Προπαρασκευαστικά τμήματα Μουσικολογίας
Αν έχετε επιλέξει τη Μουσικολογία για τις πανεπιστημιακές σας σπουδές, εμείς αναλαμβάνουμε να σας προετοιμάσουμε όσο γίνεται καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στη μουσική.

Ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Παραδοσιακά όργανα και τραγούδι - Λαϊκά μουσικά όργανα.
Σπουδάστε τη θεωρία και την πράξη της λαϊκής ή της παραδοσιακής μας μουσικής με έμπειρους και επώνυμους δασκάλους.


Μουσικά σύνολαΜουσικά σύνολα
Η συμμετοχή σε μουσικά σύνολα από τα πρώτα κιόλας βήματα των σπουδών, εκτός του ότι επιταχύνει εντυπωσιακά τη μάθηση και δίνει σοβαρό κίνητρο για καλύτερες επιδόσεις σε παιδιά και μεγάλους, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση και δικαιώνει τους κόπους και τις προσπάθειες της προσωπικής μελέτης. Στο Ωδείο Σύγχρονης Μουσικής Έκφρασης έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία μουσικών συνόλων, σε όλους τους τομείς των μουσικών σπουδών.

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια