Αρχική σελίδα | Βαθμίδες Εκπαίδευσης | Λύκειο
 

Λύκειο

Στο Λύκειο ολοκληρώνεται η σχολική εκπαίδευση. Κεντρικός άξονας του προγράμματος στη βαθμίδα αυτή είναι η προετοιμασία των μαθητών για τη συνέχιση των σπουδών τους και τη μετέπειτα ένταξή τους στην παραγωγική αλυσίδα της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να τους θωρακίσουμε με τις γνώσεις και τις ικανότητες εκείνες, που θα τους εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα στο Λύκειο είναι ιδιαίτερα εντατικό. Η κατάταξη των μαθητών σε ολιγομελή τμήματα, η ενισχυτική διδασκαλία των βασικών μαθημάτων σε συνάρτηση με την πολυετή πείρα των καθηγητών και τη συνεχή αξιολόγηση των μαθητών συνιστούν την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των γενικών εξετάσεων.

Οι καθηγητές του σχολείου μας φροντίζουν να παρέχουν στα παιδιά όχι μόνο τα εφόδια για τη συστηματική και μεθοδική τους προετοιμασία αλλά και την παιδαγωγική στήριξη, που θα τα τονώσει ψυχικά και συναισθηματικά και θα τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στη δοκιμασία των εξετάσεων.

Για τους μαθητές η επιτυχία αποτελεί την καλύτερη αμοιβή για την κοπιαστική τους δουλειά. Για μας τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας του σχολείου είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και αποδεικνύουν έμπρακτα την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας. Στο μάθημα των ξένων γλωσσών οι μαθητές προετοιμάζονται με επιτυχία για το Mittelstufendiplom, το Kleines Deutsches Sprachdiplom και το Proficiency, διπλώματα που δεν πιστοποιούν μόνο τη γνώση της γλώσσας, αλλά επιτρέπουν τη φοίτηση σε γερμανόφωνα και αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

Για τον ίδιο σκοπό το σχολείο έχει οργανώσει και γραφεία ενημέρωσης για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στα οποία γονείς και μαθητές πληροφορούνται τις δυνατότητες φοίτησης και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην καθοδήγηση για την επιλογή κλάδου σπουδών και επαγγέλματος. Η προσωπική επαφή με το μαθητή και την οικογένεια, η διερεύνηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε παιδιού αλλά και ο εντοπισμός νέων τάσεων και εξελίξεων στην αγορά εργασίας αποτελούν κεντρικά στοιχεία της προσέγγισης στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
   
Στο Λύκειο ωριμάζουν οι καρποί της παιδείας τόσων χρόνων.
Οι μαθητές ταξιδεύουν στο εσωτερικό και εξωτερικό αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, εκπροσωπούν το σχολείο σε μαθητικά συνέδρια, πραγματοποιούν εκδόσεις εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων και συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση εορταστικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

H ενασχόληση με τον αθλητισμό αποτελεί για τους μαθητές του Λυκείου μέσο εκτόνωσης και αποφόρτισης από την πίεση και το άγχος του απαιτητικού προγράμματος των μαθημάτων. Μέριμνα των προπονητών του σχολείου σ' αυτήν τη βαθμίδα είναι να δώσουν στους μαθητές τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας και της προσωρινής ανάπαυλας.

 

Για τους μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής όμως η ζωή στο σχολείο δεν τελειώνει με την αποφοίτηση. Μια καινούργια ομάδα περιμένει να τους υποδεχθεί. Ο σύλλογος αποφοίτων στενά δεμένος με τη ζωή του σχολείου, καλωσορίζει κάθε χρόνο τα νέα του μέλη.
Οι απόφοιτοί μας επισκέπτονται τακτικά το σχολείο τους, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του, αλλά και να οργανώσουν τις δικές τους. Οι ευχάριστες αναμνήσεις που φέρνουν μαζί τους, δείχνουν ότι η εντατική δουλειά στο σχολείο μας πραγματοποιείται σ' ένα φιλικό κλίμα, έτσι ώστε ο μαθητής να νιώθει ζεστασιά, σιγουριά, χαρά για τη μάθηση.

 
 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια