Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Παρουσίαση εργασιών κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
 
«Γίνε και εσύ κρίκος της αλυσίδας και πες ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό, γιατί… κάθε κρίκος μετράει»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας, πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ασχολούνται με δράσεις κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Στις 8 Μαρτίου γιόρτασαν την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, οργανώνοντας παρουσιάσεις πόστερ στο λόμπι του σχολείου μας. Τις παρουσιάσεις των παιδιών «τύλιξε» η μακριά χάρτινη αλυσίδα με κρίκους της συνθήματα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού από κάθε παιδί του σχολείου, δίνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα.

Εργασίες και δράσεις από κάθε τάξη αποτυπώθηκαν στα ταμπλό αναδεικνύοντας με δημιουργικότητα και φαντασία μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας. Στην Α’ Δημοτικού οι μαθητές, με αφορμή το βιβλίο «Το κουνέλι με το μαντολίνο», που έχουμε την τιμή να έχει γράψει ο Ευγένιος Τριβιζάς για το σχολείο μας, μίλησαν για την αξία της διαφορετικότητας, συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων και δραματοποίηση. Κατέγραψαν τα δικά τους συνθήματα υπέρ του σεβασμού, της συνεργασίας και της καλοσύνης και έφτιαξαν το «Αλφάβητο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και υπέρ της Αποδοχής».

Οι μαθητές της Β΄ δημοτικού διάβασαν το βιβλίο «Ο νταής του σχολικού». Κατέγραψαν τις σκέψεις τους για τη συμπεριφορά του θύτη, τα συναισθήματα του θύματος και τον ρόλο των παρατηρητών και έγραψαν τα δικά τους συνθήματα κατά του εκφοβισμού.

Στη Γ’ Δημοτικού οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η πλάκα που δεν είναι πλάκα», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Pr.E.P.E.I.” (Protecting Enhancing Participating Educating Informing). Στη συνέχεια σχολίασαν τη συμπεριφορά των αγαπημένων ηρώων από το θέατρο σκιών, μπήκαν στη θέση τους, κατέγραψαν τις σκέψεις τους και στο τέλος έστειλαν το δικό τους γράμμα συμπαράστασης στον Μορφονιό!

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού, με αφορμή ένα λευκό τσαλακωμένο χαρτί, προβληματίστηκαν για το αν μπορεί ποτέ αυτό να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Μήπως ισχύει το ίδιο και για αυτόν που πληγώνεται από κάποιον; Τα παιδιά εξέφρασαν απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τις αξίες. Πρότειναν λύσεις, ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο φαινόμενο και προώθησαν τις ιδέες τους με αφίσες, ενθαρρύνοντας όλα τα παιδιά να μιλούν, να αντιδρούν και να μην φοβούνται.

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού έφτιαξαν το «αλφάβητο του εκφοβισμού», διέκριναν περιστατικά απλής σύγκρουσης από περιστατικά εκφοβισμού, μελέτησαν τα χαρακτηριστικά των τριών ρόλων (θύτη, θύματος, παρατηρητή), διαμόρφωσαν τη... «μπουγάδα των επιπτώσεων» που έχει σε ένα παιδί ο εκφοβισμός και τέλος συνέθεσαν τα «βήματα» αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων!

Oι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Youth Power”, αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις. Αναλογίστηκαν τη θέση του θύματος αλλά και του θύτη σε ένα περιστατικό βίας και συνειδητοποίησαν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειρίζεται κάποιος περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού. Στη συνέχεια έφτιαξαν το δικό τους αλφαβητάρι.

Οι συζητήσεις τους κατέληξαν σε συνθήματα στους κρίκους της αλυσίδας που στις 8/3 ξεκίνησε το ταξίδι της, με τους κρίκους της γερούς, αποδεικνύοντας ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση. Ελπίζοντας να καλύψει πολλά μέτρα στο σχολείο και, κυρίως, να δώσει θάρρος και ελπίδα σε όλους όσοι ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο...
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved