Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Διαδικτυακό ταξίδι στο Διάστημα Γ' Γυμνασίου
 
Tην Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μοναδικό «ταξίδι» στο Διάστημα με οδηγό τον Δρ. Νίκο Σέργη. Ο Δρ. Νίκος Σέργης είναι ερευνητής στο πεδίο της Διαστημικής Φυσικής. Έχει εργαστεί στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με το Applied Physics Laboratory του Johns Hopkins University (JHU/APL). Από το 2020 υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ), το οποίο αποτελεί τη Διαστημική Υπηρεσία της χώρας μας και τον εθνικό συντονιστικό φορέα στο πεδίο των διαστημικών δραστηριοτήτων. Το 2009 και το 2018 βραβεύθηκε από τη NASA για τη συμμετοχή του στην αποστολή Cassini-Huygen. Έχει διατελέσει επικεφαλής ερευνητικών ομάδων στον χώρο της Διαστημικής Επιστήμης.

Στη διαδικτυακή μας συνάντηση μάς ταξίδεψε με όχημα το Cassini στο σύστημα του Κρόνου και των δορυφόρων του, Εγκέλαδου και Τιτάνα. Μας περιέγραψε το 7ετές ταξίδι του και την για 14 χρόνια παραμονή του στον αέριο γίγαντα πλανήτη, μας μίλησε για τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις του, μας έδειξε απίστευτες φωτογραφίες, μας εξήγησε τη διαδικασία των διαστημικών αποστολών, μοιράστηκε μαζί μας γνώσεις και εμπειρίες των επιστημόνων που ασχολήθηκαν με την αποστολή αυτή, μας μετέδωσε τη συγκίνηση για το εγχείρημα αυτό που θεωρείται ένα άψογο παράδειγμα διαστημικής έρευνας. Μας μίλησε για την ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη αυτή αποστολή και για τη δραστηριότητα της χώρας μας στον τομέα της Διαστημικής. Από τα θρανία της τάξης μας, από το σχολείο μας στην Παλλήνη με τη βοήθεια του διακεκριμένου επιστήμονα και εκπληκτικού ομιλητή φτάσαμε σήμερα μέχρι το Διάστημα!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved