Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
5G Tours - Πιλοτική επίσκεψη μαθητών Γ' Γυμνασίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
 

Πέντε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πηγαίνουν στο αεροδρόμιο με σχολικό λεωφορείο, για να επισκεφθούν μία έκθεση στον χώρο των αφίξεων, εκεί όπου η Μύρτιδα καλωσορίζει τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή, ο δάσκαλος εξηγεί στους μαθητές τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. (βλ. Εικόνα 1).

Εικόνα 1: Ο δάσκαλος εξηγεί τη διαδικασία μέσα στο σχολικό λεωφορείο


Στη συνέχεια, τους δίνει το σετ εικονικής πραγματικότητας (VR) του Έργου 5G Tours, το οποίο αποτελείται από ένα κινητό τηλέφωνο Samsung S20 και μια συσκευή VR, μέσα στην οποία είναι τοποθετημένο το κινητό τηλέφωνο. (βλέπε εικόνα 2)

Εικόνα 2: Οι μαθητές «φορούν» τον εξοπλισμό VR (συσκευή με κινητό)


Το λεωφορείο φτάνει στο αεροδρόμιο και τα κινητά τηλέφωνα συνδέονται με την κεραία του Έργου 5G Tours στο Κτήριο 17 του Αεροδρομίου. Οι μαθητές «φορούν» τον εξοπλισμό VR και ξεκινούν τη διαδικασία δημιουργίας προφίλ, ενώ το λεωφορείο κινείται γύρω από το κτήριο.

Περιηγούνται στον εξωτερικό χώρο του εικονικού Μουσείου της Μύρτιδας μέσα στην εφαρμογή VR της Samsung και βρίσκουν το βίντεο του Δρ Παπαγρηγοράκη που τους παρουσιάζει τι θα δουν και θα μάθουν κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση της Μύρτιδας.

Εικόνα 3: Ο Δρ Παπαγρηγοράκης καλωσορίζει τους μαθητές στην εφαρμογή VR


Στη συνέχεια το σχολικό λεωφορείο φτάνει στον χώρο αφίξεων του Κεντρικού Τερματικού Σταθμού, όπου η Μύρτιδα υποδέχεται τους διεθνείς ταξιδιώτες στην Ελλάδα. Στην ειδικά διαμορφωμένη αφίσα ενσωματώνονται οι ετικέτες Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) που δημιουργήθηκαν από την ATOS και τη WINGS. (βλέπε εικόνα 4)

Εικόνα 4: Η Μύρτιδα υποδέχεται τους διεθνείς ταξιδιώτες  στην Ελλάδα, στον τερματικό σταθμό αφίξεων του ΔΑΑ


Ο δάσκαλος εξηγεί αναλυτικά στα παιδιά τον σκοπό και τη διαδικασία της επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής AR. (βλέπε εικόνα 5)

Εικόνα 5: Ο δάσκαλος εξηγεί τη χρήση των εφαρμογών AR της Μύρτιδας.


Οι μαθητές χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, στοχεύοντας διαφορετικά μέρη της αφίσας, προσπαθώντας να ενεργοποιούν το περιεχόμενο AR που κρύβεται πίσω από κάθε «ετικέτα».  Εξερευνούν τα διάφορα αντικείμενα που αναπαρίστανται στην αφίσα, και αποκαλύπτουν τις πληροφορίες που κρύβουν (βλέπε εικόνα 6)

Εικόνα 6: Η εφαρμογή AR εμφανίζει τη διπλή έλικα DNA της Μύρτιδας και το κρανίο της  στοχεύοντας στις αντίστοιχες «ετικέτες».


Γύρω από την κεντρική εικόνα δύο περιοχές εικόνων ενεργοποιούν περιεχόμενο AR σε τρεις θεματικές περιοχές. (βλ. Εικόνα 7). Η EA έχει παράσχει τη δομή και το σενάριο της εμπειρίας AR, καθώς και διάφορα ψηφιακά στοιχεία, τα οποία υλοποιούνται στο περιβάλλον AR. Η ΕΑ έχει επίσης σχεδιάσει, παραγάγει και τοποθετήσει την αφίσα  σε συνεργασία με τον ΔΑΑ για την κατάλληλη ένταξή της στο περιβάλλον του αεροδρομίου.

 Εικόνα 7: Το τρισδιάστατο μοντέλο ενός αγάλματος Μύρτιδας εμφανίζεται μέσω του κινητού τηλεφώνου, όταν στοχεύεται η σωστή ετικέτα AR.


Επιστρέφοντας στο σχολικό λεωφορείο, οι μαθητές εισέρχονται ξανά στο περιβάλλον VR και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και κουίζ, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στην προηγούμενη φάση (βλέπε εικόνα 8)

Εικόνα 8: Το κουίζ εντός της εφαρμογής VR


Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές περιηγούνται στο Ψηφιακό Μουσείο της Μύρτιδας και την βλέπουν ως «Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας» του ΟΗΕ να στέλνει ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου. Τους ζητά να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που πεθαίνουν από επιδημίες, όπως αυτή που σκότωσε και την ίδια. «Όλη η ανθρώπινη οικογένεια ενωμένη θα νικήσει τον κοινό εχθρό, με αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, για να είμαστε όλοι μαζί στο όμορφο ταξίδι της ζωής!». (https://www.youtube.com/watch?v=Z2q6vobHbKY) << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved