Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2022
Μαθητές της Α' Γυμνασίου και Βιομιμητική
 
Σας καλωσορίζουμε στην Έκθεση Βιομιμητικής της Ελληνογερμανικής Αγωγής! Οι μαθητές του σχολείου μας μαθαίνουν για τη Βιομιμητική, μια επιστημονική προσέγγιση που υποστηρίζει ότι οι βιώσιμες απαντήσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν ήδη αναπτυχθεί και βελτιστοποιηθεί από τη Φύση εδώ και 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Έκθεσης οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις αφίσες που παρουσιάστηκαν και παρουσιάζονται στην είσοδο του σχολείου ενώ παράλληλα, έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες με ιδέες και πρωτότυπα εμπνευσμένα από τη φύση. Μαζί με τις αφίσες και τις παρουσιάσεις, οι μαθητές προετοιμάστηκαν και για το παιχνίδι των Καρτών Βιομιμητικής (Υπερ-Ατού Βιομιμητικής) που θα μοιραστεί σε κάθε τάξη αλλά και για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με πυρήνα τη Βιομιμητική. Είναι όμως αρκετά αυτά για να εμπνευστούμε από τη φύση; Μάλλον όχι, έτσι λοιπόν στήθηκε στο σχολείο ένα εντυπωσιακό Escape Room Βιομιμητικής. Στόχος των μαθητών είναι να «δραπετεύσουν» και να σώσουν τον πλανήτη από την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Κρίση αξιοποιώντας τις καινοτομίες τις φύσης και τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα όλων αυτών; Σίγουρα είμαστε σε καλά χέρια και αυτό μπορούμε να σας το επιβεβαιώσουμε!  


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved