Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Το σχολείο μας «πρασίνισε»!
 
Σήμερα το σχολείο μας γέμισε δέντρα κι εμείς ήμαστε εκεί και παρακολουθήσαμε τη δενδροφύτευση. Μάθαμε για τη σημύδα, που είναι το είδος του δέντρου που φυτέψαμε στην αυλή του σχολείου μας. Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, κάτι που καταλάβαμε αμέσως μόλις είδαμε τις διαφορετικές αποχρώσεις φύλλων στο έδαφος: κίτρινα, πορτοκαλί και καφέ φύλλα. Τα φύλλα αυτά τα μαζέψαμε και τα τοποθετήσαμε στη γυάλα της τάξης μας, μιας και δημιουργούμε φθινοπωρινές αναμνήσεις. Εντυπωσιαστήκαμε, όταν μάθαμε πως η σημύδα είναι ένα δέντρο με θεραπευτικές ιδιότητες κι ότι από τον χυμό του κορμού της παράγεται ένα σιρόπι που μπορεί να συνοδεύσει το γάλα, τα δημητριακά ή τα pancakes μας. Κοιτώντας τα δέντρα από μακριά σκεφτόμασταν πως στο μέλλον θα παίξουμε, θα φάμε, θα γελάσουμε, θα ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς στη σκιά τους. Φεύγοντας «βάλαμε σημάδι» το κοντάρι της σημαίας και υποσχεθήκαμε τον Ιούνιο να παρατηρήσουμε πόσο ψηλά έγιναν τα δέντρα μας...


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved