Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Β΄ δημοτικού κατακτούν το 2ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική ασφάλεια παντού και πάντα!»
 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Δημοτικού διακρίθηκαν και απέσπασαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική ασφάλεια παντού και πάντα!». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και απευθυνόταν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Στο πλαίσιο της διαθεματικής τους εργασίας με θέμα την «Κυκλοφοριακή Αγωγή», τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κατέγραψαν παραβάσεις που γίνονται καθημερινά και ως μικροί ερευνητές τις παρουσίασαν με ψηφιακά ραβδογράμματα. Δημιούργησαν συννεφόλεξα με λέξεις σχετικές με την οδική ασφάλεια και σχεδίασαν φωτεινούς σηματοδότες και πόλεις. Επιπλέον, δημιούργησαν ψηφιακούς πίνακες ανακοινώσεων με κανόνες οδικής κυκλοφορίας και με πολύτιμες συμβουλές προς τους «μεγάλους». Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν σε προγραμματιστικό περιβάλλον μία μικρού μήκους ιστορία δίνοντας εντολές σε δύο ποδηλάτες και έναν πεζό, λαμβάνοντας υπόψη τους σωστές συμπεριφορές στον δρόμο για την πρόληψη ατυχημάτων.
Την εργασία των μαθητών μπορείτε να δείτε εδώ


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved