Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Συνέντευξη των μαθητών της Γ' Δημοτικού με τον αρχαιολόγο καθηγητή κ. Μιχαήλ Κοσμόπουλο
 
Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές της Γ΄ δημοτικού στο πλαίσιο της Διαθεματικής Εργασίας με θέμα «Ταξίδι στον Κυκλαδικό, Μινωικό και Μυκηναϊκό πολιτισμό» μελέτησαν τη ζωή και το ανασκαφικό έργο μεγάλων αρχαιολόγων το οποίο και παρουσίασαν με πρωτότυπο τρόπο.

Ανάμεσα στους αρχαιολόγους που μελέτησαν ήταν ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Κοσμόπουλος. Ο κ. Κοσμόπουλος είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Διακεκριμένης Έδρας («Endowed Chair») Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ. Ειδικεύεται στην Προϊστορική Αρχαιολογία του Αιγαίου, με έμφαση στη Μυκηναϊκή αρχαιολογία. Έχει διεξάγει ανασκαφές σε πολλές αρχαιολογικές θέσεις στην Ελλάδα (Ελευσίνα, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Επίδαυρο, Ιθάκη, Ωρωπό) και την Ουκρανία (Ολβία) και διευθύνει τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα Μεσσηνίας.

Ο καθηγητής κ. Κοσμόπουλος επισκέφτηκε τις τάξεις μας διαδικτυακά και μίλησε με τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού οι οποίοι του έθεσαν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το ανασκαφικό του έργο, την επιστήμη της αρχαιολογίας, το επάγγελμα του αρχαιολόγου και τη διαδικασία της ανασκαφής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κοσμόπουλο που μας τίμησε με την παρουσία του, μας έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί του για το σημαντικό ανασκαφικό του έργο και μας έδωσε πολύτιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας για την επιστήμη της αρχαιολογίας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved