Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Ε' δημοτικού στο πλαίσιο του διαθεματικού τους προγράμματος με θέμα το διάστημα οργάνωσαν ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη
 
Πρώτη μέριμνά τους ήταν η μελέτη των συνθηκών που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη. Έκαναν πειράματα για να διερευνήσουν το ιδιαίτερο χρώμα του εδάφους του και συζήτησαν τις ιδιαίτερες θερμοκρασίες που επικρατούν. Έπειτα, επέλεξαν τα μέλη του πληρώματός τους και έφτιαξαν ταυτότητες δίνοντάς τους όνομα, εξειδίκευση, επιστημονικές και άλλες γνώσεις καθώς και προσωπικά χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, συζήτησαν για τη στολή των αστροναυτών και προετοιμάστηκαν για το ταξίδι τους. Αποφάσισαν τι χρειάζεται να πάρουν μαζί τους και έκαναν πειράματα για να μελετήσουν τους τρόπους απογείωσης και ασφαλούς προσεδάφισης. 
Έχοντας πια όλα τα απαραίτητα δεδομένα, προχώρησαν στο σχεδιασμό καταφυγίου για την παραμονή στον Άρη. Αποφάσισαν πώς θα αντιμετωπίσουν τις διαφορές θερμοκρασίας, την ακτινοβολία καθώς και όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη. Στη συνέχεια, έφτιαξαν τη μακέτα τους την οποία δοκίμασαν στο εργαστήριο κάνοντας πειράματα για να ελέγξουν τη θερμομόνωση, την αντοχή, τη μάζα, τις διαστάσεις και την παρεμπόδιση της UV ακτινοβολίας της κατασκευής τους. Ύστερα, κατέγραψαν τα στάδια της έρευνάς τους και συνεργάστηκαν τόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση για να βγάλουν συμπεράσματα και να γράψουν την επιστημονική τους εργασία. 
Συγχαρητήρια σε όλους!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved