Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Η Ελληνογερμανική Αγωγή βραβεύεται ως Εκπαιδευτήριο της χρονιάς
 

Η σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται ήταν δύσκολη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ελληνογερμανική Αγωγή προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία σε υψηλό επίπεδο. Προσφέραμε στους μαθητές μας πλούσιες εκπαιδευτικές εμπειρίες αξιοποιώντας προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία και εφαρμογές. Τα παιδιά επισκέφτηκαν χώρους (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ερευνητικά κέντρα) που ήταν αδύνατον να επισκεφτούν διά ζώσης. Υλοποίησαν πειράματα που δεν θα μπορούσαν να κάνουν στο σχολικό εργαστήριο. Επισκέφτηκαν μοναδικές διαδραστικές εκθέσεις. Συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο Open Classroom, όπου οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούσαν μέσω εικονικών χαρακτήρων στο Second Life. Φόρεσαν ειδικές φορετές συσκευές, μέσω των οποίων κατέγραφαν καθημερινά την αθλητική τους δραστηριότητα και είχαν έτσι κίνητρο να αθλούνται. Έτσι η χρονιά της πανδημίας έγινε χρονιά δημιουργικής αναζήτησης και καινοτόμων παρεμβάσεων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην εκπαιδευτική πράξη.

Η βράβευση των δράσεων αυτών από τα Education Leaders Awards δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθειά μας για την υλοποίηση του Ανοικτού Δημιουργικού Σχολείου. Η βράβευση της Ελληνογερμανικής Αγωγής ως Εκπαιδευτήριο της Χρονιάς - εν μέσω Πανδημίας - μας κάνει υπερήφανους.

Στη φωτογραφία οι συνεργάτες της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Κατερίνα Ρίβιου, Νίκος Ζυγουρίτσας, Πέτρος Στεργιόπουλος και Γρηγόρης Μηλόπουλος που περέλαβαν τα βραβεία από την πρόεδρο της Επιτροπής των Education Leaders Awards, κα Αννα Διαμαντοπούλου. Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Η πανδημία υπήρξε επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις χώρες. Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών βρέθηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με τη συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Φέτος υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ! Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved