Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών της Α' Γυμνασίου της Ελληνογερμανικής «Ανακύκλωση - Αλλάζοντας συνήθειες αλλάζουμε το μέλλον»
 
Με αφορμή την παγκόσμια «Ημέρα της Γης», που γιορτάζεται διεθνώς στις 22 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την κυρία Κατερίνα Πελεκάση, Περιβαλλοντολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.
Η κυρία Πελεκάση αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση όλων για τα απόβλητα συσκευασίας. Αρχικά μίλησε στα παιδιά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και λόγω της εκπομπής τοξικών ουσιών από τις πυρκαγιές καθώς επίσης και από την καύση των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη ρύπανση του εδάφους και του υπεδάφους καθώς και των επιφανειακών αλλά και των υπόγειων υδάτων, τον κίνδυνο που διατρέχουν ζώα, ψάρια και πουλιά από την αλόγιστη χρήση πλαστικών κυρίως. Εστίασε στην ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης, την οποία διαφοροποίησε για κάθε υλικό (ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού). Ιδιαίτερα ενημερωτικό ήταν το βίντεο που παρουσίασε για τα βήματα που οδηγούν στη συλλογή και διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved