Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Εικονική Ξενάγηση στο VIRGO για τους μαθητές του Λυκείου
 
Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Θετικής Κατεύθυνσης της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν σε μία εικονική επίσκεψη στο Παρατηρητήριο Βαρυτικών Κυμάτων Virgo, στην Πίζα της Ιταλίας (www.virgo-gw.eu).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν εικονικά σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ευαίσθητους ανιχνευτές βαρυτικών κυμάτων στον κόσμο, ο οποίος είναι σε θέση να αφουγκραστεί βαρυτικά κύματα: ρυτιδώσεις του χωροχρόνου που αποτελούν τον απειροελάχιστο απόηχο συγκρούσεων μαύρων τρυπών και αστέρων νετρονίων στο σύμπαν, σε αστρονομικές αποστάσεις από εμάς.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες σχετικά την  καθοριστική  συμβολή  των ανιχνευτών LIGO και VIRGO στην παρατήρηση και ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FRONTIERS (www.frontiers-project.eu)  για την εισαγωγή της έρευνας επιπέδου βραβείου Nobel στη σχολική τάξη. 
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved