Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Δ Δημοτικού μελετούν τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων...
 
Ξέρετε ότι υπήρχαν μαγειρεία στην αρχαία Ελλάδα από όπου μπορούσαν οι αρχαίοι να προμηθευτούν το φαγητό τους ή όπως θα λέγαμε σήμερα «take away»; Γνωρίζετε ότι όταν οι αρχαίοι αθλητές άρχισαν να τρώνε περισσότερο κρέας, πήραν κάποια παραπάνω κιλά και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες; Δεν ήταν, λοιπόν τυχαίο που οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες κατάγονταν από τη Σπάρτη, αφού η διατροφή τους ήταν λιτή.

Με «βαλίτσα» μας τη Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γνωρίσαμε το «οπτάνιο», το μαγειρείο των αρχαίων και μάθαμε για τη «μεσογειακή τριάδα» δηλαδή το σιτάρι, το λάδι και το κρασί. Αφού περιηγηθήκαμε διαδικτυακά σε αγγεία και μαγειρικά σκεύη της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων και προσεγγίσαμε τον ρόλο της διατροφής στην κοινωνική τους ζωή... εμπνευστήκαμε… δημιουργήσαμε και παρουσιάσαμε διαδικτυακά καταλόγους αρχαίων εστιατορίων και συμποσίων, αναπαραστάσεις αγγείων, προγράμματα διατροφής, συνταγές και παιχνίδια. Τέλος αποτυπώσαμε σε φωτογραφικό στιγμιότυπο ένα αρχαίο γεύμα...
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved