Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Α Γυμνασίου μαθαίνουν για τη Νοηματική Γλώσσα
 
Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων Εκπαιδευτικών της Νοηματικής ένα βίντεο, στο οποίο αποδόθηκε για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος στη Νοηματική Γλώσσα. Συζητώντας με τα παιδιά στα μαθήματά μας εισπράξαμε τη συγκίνηση αλλά και την απορία τους για την οπτικο-κινησιακή αυτή γλώσσα, που είναι η φυσική γλώσσα των κωφών και μάλιστα αναγνωρισμένη ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή οργανώσαμε μία διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών Αγίας Παρασκευής, τον Διευθυντή κ. Χρυσόστομο Παπασπύρου, τη Σχολική Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό, τη Λογοθεραπεύτρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τα παιδιά μάς μίλησαν για την καθημερινότητα και το σχολείο τους, μας εξήγησαν πόσο σημαντική είναι η νοηματική γλώσσα για κείνους, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της ζωής τους αλλά και στους στόχους και στα όνειρά τους για το μέλλον, μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα.

Στο τέλος μας έδειξαν κάποιες λέξεις στη νοηματική γλώσσα, εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία να μάθουμε όλοι κάποιες βασικές λέξεις στη νοηματική, για να είναι εφικτή μία στοιχειώδης επικοινωνία. Η συνάντηση έκλεισε με συγκίνηση, καθώς οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών απέδωσαν τον Εθνικό Ύμνο στη νοηματική γλώσσα.
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved