Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Α' δημοτικού φυτεύουν «από απόσταση»
 
Τι κι αν είμαστε μακριά από τον βιολογικό κήπο του σχολείου μας; Τα πρωτάκια μας βρήκαν τρόπο να φυτέψουν τα δικά τους όσπρια!
 
Η ιδέα ξεκίνησε στη διαδικτυακή μας τάξη συζητώντας με τη δασκάλα μας για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και την αξία της στην ανάπτυξη των φυτών. Αποφασίσαμε έτσι να φυτέψουμε κι εμείς τα δικά μας. Χρειαστήκαμε ένα γλαστράκι μέσα στο οποίο βάλαμε ένα κομμάτι βαμβάκι και ξεκινήσαμε με πολύ κέφι.  Φυτέψαμε φακές και φασόλια και οργανωθήκαμε για την παρατήρηση της ανάπτυξής τους σε ειδικά διαμορφωμένο φύλλο εργασίας που φτιάξαμε με τη δασκάλα μας.
 
Μετά από δύο εβδομάδες, η "πρώτη σοδειά" ήταν έτοιμη κι έφτασε η στιγμή να την παρουσιάσουμε περήφανοι στους συμμαθητές μας. Μοιραστήκαμε τις παρατηρήσεις μας και τις εντυπώσεις μας από τη διαδικασία ανάπτυξης του φυτού μας και  τώρα πια είμαστε έτοιμοι να φυτέψουμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά στο δικό μας παρτέρι!
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved