Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές του Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής συμμετέχουν στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
 
Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού έλαβαν μέρος στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που οργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.ΚΕ.Σ.) Κρήτης και παρουσιάσαν εξ αποστάσεως στο φεστιβάλ μερικές από τις εργασίες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στο μάθημα της Πληροφορικής με χρήση εργαλείων Πληροφορικής.

Οι μαθητές της Στ' Δημοτικού παρουσίασαν στο φεστιβάλ το ψηφιακό θερμόμετρο  και έναν φωτοαισθητήρα που  κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν με την βοήθεια του μικροελεγκτή ARDUINO.

Οι μαθητές της Δ' Δημοτικού παρουσίασαν το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων που δημιούργησαν στο πλαίσιο της διαθεματικής τους εργασίας με θέμα τη «Διατροφή».

Οι μικροί μαθητές της Β' Δημοτικού κατέγραψαν και παρουσίασαν τις παραβάσεις που γίνονται καθημερινά από τους οδηγούς σε ψηφιακά ραβδογράμματα.  Έφτιαξαν συννεφόλεξα με λέξεις σχετικές με την οδική ασφάλεια και σχεδίασαν ψηφιακά φωτεινούς σηματοδότες. Δημιούργησαν ψηφιακούς πίνακες ανακοινώσεων με κανόνες οδικής κυκλοφορίας και με πολύτιμες συμβουλές προς τους «μεγάλους».

Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν σε προγραμματιστικό περιβάλλον μία μικρού μήκους ιστορία δίνοντας εντολές σε δύο ποδηλάτες και έναν πεζό, λαμβάνοντας υπόψη τους σωστές συμπεριφορές στον δρόμο για την πρόληψη ατυχημάτων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και τις ψηφιακές δημιουργίες που μας εντυπωσίασαν! << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved