Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Α' Δημοτικού φτιάχνουν το «ψηλότερο βουνό βιβλίων»
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μικροί μας μαθητές παρουσίασαν στη διαδικτυακή τους τάξη τα βιβλία που έχουν αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και κατέγραψαν στη συνέχεια τους τίτλους τους.  Οι ήρωες  ζωντάνεψαν μέσα από τις παιδικές ζωγραφιές.
 
Οι μικροί φιλαναγνώστες στη συνέχεια τοποθέτησαν στο δωμάτιό τους το ένα βιβλίο πάνω στο άλλο και κατάφεραν να δημιουργήσουν το πιο «ψηλό βουνό βιβλίων στον κόσμο». Μέτρησαν το ύψος του και κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους.

Το ταξίδι μας στον κόσμο των βιβλίων συνεχίστηκε με τη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών της Α' Δημοτικού  με τη συγγραφέα του βιβλίου «Μου αρέσω», Μαριλίτα Χατζημποντόζη. Ως μικροί δημοσιογράφοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας ενός βιβλίου, την πηγή έμπνευσης  της κυρίας Χατζημποντόζη για το βιβλίο «Μου αρέσω», εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα για τους βασικούς ήρωες και παρουσίασαν  τις αγαπημένες τους στιγμές από το βιβλίο... Ήταν μια πολύ ωραία «συνάντηση».

Το βουνό των βιβλίων μας θα συνεχίσει να ψηλώνει!
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved