Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή ομιλία: το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας κοντά στους μαθητές του Γυμνασίου
 
Την Πέμπτη 15 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πολύ σημαντική ομιλία μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.). Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις διαδικτυακές μας τάξεις την κυρία Μαρία Δρακοπούλου, Καρδιολόγο στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. Βασικός στόχος της συνάντησης είναι η συνειδητοποίηση από τα παιδιά ότι τα θεμέλια για μια ζωή με υγεία, απαλλαγμένη από προβλήματα που πηγάζουν από τον λανθασμένο τρόπο ζωής μας, τίθενται σε νεαρή ηλικία. Στη σημερινή μάλιστα εποχή που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσες αλλαγές και δυσκολίες στην καθημερινότητά τους λόγω της πανδημίας είναι πολύ σημαντικό να έρχονται σε επαφή με τους ειδικούς και να μαθαίνουν τους τρόπους με τους οποίους θα φροντίζουν την υγεία και θα διασφαλίζουν την ευεξία τους, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η κυρία Δρακοπούλου μίλησε για τα οφέλη της άσκησης σε παιδιά και εφήβους, για τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε την καραντίνα προς όφελος της σωματικής μας κατάστασης, την ευεργετική αξία του περπατήματος αλλά και της ισορροπημένης διατροφής. Η κυρία Δρακοπούλου εξήγησε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να κάνουν επιλογές στη διατροφή τους για λόγους που δεν σχετίζονται με την υγεία τους. Η αλληλεπίδραση των μαθητών μας με τους επιστήμονες είναι πάντα πολύτιμη, καθώς τους προσφέρεται η δυνατότητα να ενημερώνονται έγκυρα και σωστά, να διατυπώνουν ερωτήσεις, να συζητούν για τα θέματα που τους απασχολούν και να μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved