Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Λογοτεχνική συνάντηση μαθητών Α Γυμνασίου με τη συγγραφέα κ.Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου
 
Στο πλαίσιο των δράσεων, που συνεχίζονται σε όλη τη σχολική χρονιά, για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου. Το ιστορικό μυθιστόρημα της συγγραφέως «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» στάθηκε η αφορμή για τη δράση αυτή. Με την αφήγηση της συγγραφέως οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου «παρακολούθησαν» την Επανάσταση από τα πρώτα της βήματα, έμαθαν άγνωστες πληροφορίες για τις δυσκολίες που προέκυψαν, τις μεγάλες νίκες αλλά και τις ήττες, τις απογοητεύσεις αλλά και τη δύναμη της θέλησης των οπλαρχηγών και του λαού, το ψυχικό μεγαλείο εκείνων που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα παιδιά συζήτησαν με την κυρία Τζοάννου, διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα Λογοτεχνίας που έγινε Ιστορία ή Ιστορίας που έγινε Λογοτεχνία...

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved