Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή δράση ΚΠΑ και ΣΕΠ για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου
 
Την Παρασκευή 9 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία να έχουμε ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Στέφανος Μπαλουτάς, Απόφοιτος της Σχολής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Κοινοβουλευτικός Βοηθός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκέφτηκε τις διαδικτυακές μας τάξεις και μας έκανε ένα ξεχωριστό μάθημα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανα που την απαρτίζουν, την Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο. Μας μίλησε πολύ ωραία για αυτό το «οικοσύστημα» της πολιτικής, όπως το χαρακτήρισε,  για τις αρμοδιότητες, τα χαρακτηριστικά, τον ρόλο αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του. Μας μίλησε όμως και για τη δική του διαδρομή, όπως και για τη ζωή σε μία πολυπολιτισμική πόλη, όπως οι Βρυξέλλες, ενώ τόνισε την αξία των ξένων γλωσσών αλλά και της μελέτης, ώστε να είναι οι νέοι άνθρωποι όσο γίνεται καλύτερα ενημερωμένοι, προκειμένου να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις. Τα παιδιά ρώτησαν αρκετά πράγματα για την καθημερινότητα της δουλειάς του, τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν στη ζωή σε μία ξένη χώρα αλλά και στη συναναστροφή με πολίτες διαφορετικών χωρών, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν τους δικούς τους στόχους, τα δικά τους όνειρα για τις σπουδές τους.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved