Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή συνάντηση Β' Γυμνασίου για την Ελληνική Επανάσταση
 
Στο πλαίσιο των δράσεων, που συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου συναντήθηκαν στις διαδικτυακές τους τάξεις με τον Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλία Κολοβό και τη συγγραφέα Μάρω Βασιλειάδου.

Ο Ηλίας Κολοβός διδάσκει Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα ειδικά για την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία συντάραξε η Ελληνική Επανάσταση. Συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Μάρω Βασιλειάδου στο βιβλίο «1821 Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία»  μελετώντας μια πλούσια βιβλιογραφία. Τόσο ο ίδιος όσο και η συγγραφέας βρέθηκαν κοντά στους μαθητές μας, τους μίλησαν για την Ελληνική Επανάσταση, άκουσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν μαζί τους.

«Τι μπορεί να σημαίνει το 1821 για τα παιδιά και τους νέους ή ακόμα και για τους μεγαλύτερους; Και τι ξέρουμε για το 1821 διακόσια χρόνια μετά; Μάθημα Ιστορίας; Πρέπει να απομνημονεύσουμε κάτι; Ή να το δούμε αλλιώς;». Αυτά και άλλα πολλά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα παιδιά με τον Καθηγητή Ηλία Κολοβό και τη συγγραφέα Μάρω Βασιλειάδου στη διαδικτυακή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου.
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved