Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού, με όχημα την επιστήμη και ξεναγό τη Μύρτιδα, ταξιδεύουν στην Αθήνα του Περικλή!
 
Τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο της Ιστορίας, γνωρίσαμε τη Μύρτιδα, ένα εντεκάχρονο κορίτσι από την αρχαία Αθήνα. Οι επιστήμονες την… ανέστησαν αξιοποιώντας ένα κρανίο που έφερε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για τις εργασίες του μετρό στον Κεραμεικό.
Η τέλεια διατηρημένη οδοντοστοιχία της και η ακεραιότητα του κρανίου της επέτρεψαν στην επιστημονική ομάδα του επίκουρου καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής, κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, σε συνεργασία με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, να πραγματοποιήσει μια σειρά εξειδικευμένων μελετών. Με βάση το DNA του πολφού, εξακρίβωσαν πως η Μύρτις έχασε τη ζωή της προσβεβλημένη από τυφοειδή πυρετό κατά τον πολύνεκρο λοιμό των Αθηνών, το 430 π.Χ.. Μάλιστα, οι επιστήμονες προχώρησαν και στη θαυμαστή ανάπλαση της προτομής του κοριτσιού.
Η 11χρονη Μύρτις, παρά τη σύντομη ζωή της, η οποία διακόπηκε πρόωρα από τον λοιμό που προκάλεσε και τον θάνατο του Περικλή, ενέπνευσε πλήθος καλλιτεχνών και λογοτεχνών, ταξίδεψε σε πολλά κράτη, φιλοξενήθηκε σε διάφορα μουσεία και αποτυπώθηκε σε συλλεκτικό νόμισμα το 2020.
«Και τώρα η σειρά σας…» Αυτή ήταν η αρχή ενός άλλου ταξιδιού, ακόμη πιο δημιουργικού για εμάς. Στο μάθημα των Εικαστικών πιάσαμε μολύβια, χαρτιά, νερομπογιές, μαρκαδόρους και η Μύρτις έγινε πηγή έμπνευσης. Σκεφτήκαμε πως η ιστορία της χρειάζεται εικόνες, για να ταξιδέψει ακόμη πιο μακριά… Έτσι, η Μύρτις, ως πρέσβειρα πρόληψης επικίνδυνων ασθενειών, θα μεταφέρει το μήνυμά της σε όλο τον κόσμο!
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved