Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές του Δημοτικου γιορτάζουν την 25η Μαρτίου
 
Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένα ορόσημο για τον Ελληνισμό αλλά και την ανθρωπότητα συνολικά. Η Επέτειος της Επανάστασης του 1821 δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να τιμήσουμε τους ήρωες που έδωσαν τις ζωές τους για την πατρίδα μας και να θυμηθούμε γεγονότα που οδήγησαν το Έθνος μας στην απελευθέρωση.

Αν και οι συνθήκες φέτος είναι ιδιαίτερες, εμείς με δημιουργικότητα και ευελιξία γιορτάσαμε την Εθνική Επέτειο από απόσταση.

Στις διαδικτυακές μας τάξεις συζητήσαμε για τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, διαβάσαμε απομνημονεύματα αγωνιστών όπως του Ιωάννη Μακρυγιάννη, μιλήσαμε για την έννοια του «ήρωα» στο χθες και στο σήμερα και γνωρίσαμε ήρωες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την ελευθερία. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούμε διαδικτυακά στο σπίτι του Λάζαρου Κουντουριώτη στην Ύδρα, ακούσαμε τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης που μιλάνε για τα πολύτιμα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και καταγράψαμε τις αξίες και τα συναισθήματα που αναδεικνύονται μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που βίωσαν οι Έλληνες τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved