Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή συνάντηση Α’ Γυμνασίου με τον Ηλία Καρελλά του Θεάτρου Σκιών
 


Είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στις διαδικτυακές μας τάξεις έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του Θεάτρου Σκιών σήμερα, τον Ηλία Καρελλά. Ξεκινώντας το 1996, δημιούργησε παραστάσεις που αγαπήθηκαν και συζητήθηκαν. Τα τελευταία 10 χρόνια, από τον ρόλο του σκηνοθέτη, διανύει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του παιδικού θεάτρου και όχι μόνο. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε η παράσταση «1821 σκιές» που σχεδίασε και ετοίμασε ο Ηλίας Καρελλάς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μία πολυδιάστατη παράσταση στην οποία τα παιδιά με συνοδοιπόρο τον Καραγκιόζη γνωρίζουν τα σημαντικά γεγονότα του ΄21 και «συναντούν» τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Παπαφλέσσα, την Μπουμπουλίνα μέσα από φιγούρες παλιών και νεότερων Ελλήνων καραγκιοζοπαικτών.

Ο Ηλίας Καρελλάς μας μίλησε για το Θέατρο Σκιών σήμερα και τη διαχρονική του αξία, τη γέννησή του από τη μαγεία της σκιάς και την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει αυτό. Μας είπε ότι το θέατρο αυτό συμβολίζει τον Έλληνα, ότι ταυτίσαμε τον Καραγκιόζη με τον λαό, ότι είναι ένα θέατρο με ρίζες λαϊκές. Στην Ελλάδα εξελίχτηκε, αναπτύχθηκε με πολλούς πρωταγωνιστές. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι ένα είδος μικρού θεάτρου που συνδυάζει πολλές τέχνες. Ένας άνθρωπος οδηγεί ολόκληρη την παράσταση, παίζει όλους τους ρόλους, κάνει τις φωνές, τραγουδάει, είναι υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία. Μας μίλησε επίσης και για τον τρόπο που η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κείνον, για το πώς αποτυπώνεται η ιστορία της Επανάστασης μέσα από το Θέατρο Σκιών και τους ήρωές του. Μας αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο, μιμούμενος τις φωνές των αγαπημένων μας ηρώων.

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved