Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Ταξίδι στη Σελήνη για τους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου
 
Tην Τρίτη 16 Μαρτίου, μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’  Γυμνασίου της Ελληνογερμανικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ερευνητές στον τομέα της Αστρονομίας και της Διαστημικής για την εγκατάσταση καταφυγίων στη Σελήνη. Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών εισήγαγε τους μικρούς μαθητές στις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο στη σελήνη, στην μέχρι τώρα πρόοδο της επιστήμης στον σχετικό τομέα και στις μελλοντικές αποστολές που θα έχουν αυτόν τον σκοπό. Η Δρ. Αθανασία Νικολάου, Aστροφυσικός, Ariel Consortium Supporting Member και co-founder της ΜΚΟ Lecturers Without Borders παρουσίασε το ήδη δημοσιευμένο υλικό σχετικά με την αποστολή CHIL ICE, με την ευγενική χορηγία του Marc Heemskerk κατά τη διάρκεια του Europlanet Planetary Science Congress (EPSC 2020 goes live for schools) στην οποία οι ερευνητές μελετούν τις συνθήκες σε σπήλαια λάβας στην Ισλανδία, ώστε να εξομοιώσουν τις συνθήκες ενός καταφυγίου στη σελήνη. Μετά τις παρουσιάσεις των ερευνητών ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved