Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου μετρούν την περιφέρεια της Γης
 
Ζωντανή μετάδοση του πειράματος του Ερατοσθένη με μαθητές από το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαιριο σε συνεργασία της Ελληνογερμανικης Αγωγής και του University of the Free State στη Νότια Αφρική.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής πραγματοποίησαν σήμερα το πείραμα του Ερατοσθένη και μέτρησαν την περιφέρεια της Γης. Θα παιδιά συνδέθηκαν διαδικτυακά με συμμαθητές τους που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Boyden στη Νότια Αφρική  και έφεραν στις οθόνες μας το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη: μας οδήγησαν βήμα προς βήμα στη μέτρηση αξιοποιώντας απλά υλικά αλλά και τεχνολογίες της πληροφορικής στην εκπαίδευση (ΤΠΕ): Μετρώντας το μήκος της σκιάς μιας κατακόρυφης ράβδου κατά το τοπικό μεσημέρι, στις δύο τοποθεσίες, οι μαθητές υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνογερμανικη Αγωγη και το Αστεροσκοπείο του Boyden στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης: «Το πείραμα του Ερατοσθένη» (https://eratosthenes.ea.gr) το οποίο διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Ελληνογερμανική Αγωγή και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αριθμό Πρωτοκόλλου 167302/Δ2.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved