Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Οι μαθητές της Γ΄ δημοτικού στα χνάρια των μεγάλων αρχαιολόγων
 
Στη Γ' Δημοτικού, τη φετινή χρονιά ταξιδέψαμε με το μάθημα της Ιστορίας στον χρόνο. Πρώτος μας σταθμός οι μεγάλοι αρχαιολόγοι, οι άνθρωποι που έφεραν στο φως παλιούς πολιτισμούς και έγραψαν σελίδες ιστορίας. Αναζητήσαμε λοιπόν πληροφορίες για τη ζωή και το ανασκαφικό έργο μεγάλων αρχαιολόγων όπως ο Ερρίκος Σλήμαν, ο Αρθούρος Έβανς, ο Μανόλης Ανδρόνικος. Αφού συγκεντρώσαμε στοιχεία για τη ζωή και το έργο τους, τα καταγράψαμε, τα επεξεργαστήκαμε και τα παρουσιάσαμε με πρωτότυπους τρόπους στους συμμαθητές μας.
Ως μικροί ιστορικοί ερευνητές συνεχίσαμε το ταξίδι μας στην ιστορία και στη διαδικτυακή μας τάξη. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της Ιστορίας ανακαλύψαμε πολλά σπουδαία ευρήματα του Κυκλαδικού, Μινωικού και Μυκηναϊκού πολιτισμού. Αφού τα μελετήσαμε, καταλήξαμε σε σημαντικά συμπεράσματα για τη ζωή και τις συνήθειες των ανθρώπων της εποχής εκείνης.
Στη συνέχεια τα βήματά μας μας οδήγησαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε διαδικτυακά και να δούμε από κοντά όλα αυτά τα ευρήματα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού και βρέθηκαν στις πολύχρυσες Μυκήνες. Τα περίτεχνα αγγεία, τα ειδώλια, οι χρυσές μυκηναϊκές προσωπίδες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα μας εντυπωσίασαν και μας ταξίδεψαν στον χρόνο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved