Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, αναδεικνύουμε αξίες, επαναπροσδιορίζουμε την καθημερινότητά μας
 
Όσο διαρκεί και παρατείνεται το lockdown και το σχολείο μας παραμένει κλειστό, βιώνουμε την απώλεια της γνώριμης καθημερινότητας, της συνύπαρξης με τους φίλους και συμμαθητές μας. Νιώσαμε λοιπόν την ανάγκη να μιλήσουμε για την απρόσμενη αυτή αλλαγή στη ζωή μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Συζητήσαμε με τη δασκάλα μας και τους συμμαθητές μας για τον Κορωνοϊό, εκφράσαμε τις ανησυχίες και τα συναισθήματα που βιώνουμε αυτό τον καιρό, και συζητήσαμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε εμείς αλλά και να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας.

Σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ευέλικτοι, πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας με βάση τα νέα δεδομένα. Μοιραστήκαμε με τους συμμαθητές μας εναλλακτικούς τρόπους και ιδέες που μας βοήθησαν να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας, να επικοινωνούμε με τους φίλους μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους «από απόσταση», να διασκεδάζουμε με ασφάλεια. Θυμηθήκαμε παλιές ή ανακαλύψαμε νέες δημιουργικές δραστηριότητες.

Ανακαλύψαμε τις αξίες που αναδείχθηκαν μέσα από την δοκιμασία που περνάμε βάζοντας προτεραιότητα την υγεία και την οικογένειά μας. Αξίες όπως η υπομονή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη μας συντρόφευσαν το διάστημα αυτό και μας βοήθησαν να διαχειριστούμε την καθημερινότητα με αισιοδοξία και ελπίδα.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές του δημοτικού θέλησαν να ερευνήσουν τις πανδημίες που κατάφερε να ξεπεράσει η ανθρωπότητα έχοντας σύμμαχό της την επιστήμη.

Με πολύ κέφι αποτυπώσαμε ελεύθερα και με τον δικό μας μοναδικό τρόπο τα ιδανικά που αναδείχθηκαν μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση, όπως και τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους κατακτήσαμε και πάλι την καθημερινότητά μας. Μπορείτε να δείτε εδώ μερικές από τις εργασίες μας.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved