Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακή αστροβραδιά αφιερωμένη στην παρατήρηση του πλανήτη 'Αρη
 


Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, στις 6.00 μ.μ. σε μία διαδικτυακή αστροβραδιά αφιερωμένη στην παρατήρηση του πλανήτη Άρη. Θα έχουμε τη χαρά να δούμε τον κόκκινο πλανήτη, όπως φαίνεται από το Αστεροσκοπείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, και να ξεναγηθούμε στα μυστικά του από μαθήτριες της Α΄ Λυκείου αλλά και από αποφοίτους του σχολείου μας που σπουδάζουν Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Οι μικρότερες μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού θα μας παρουσιάσουν τις δημιουργίες των ομάδων τους στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Καταφύγιο στον Άρη».

Στη βραδιά θα συμμετάσχει και η κυρία Ελένη Χατζηχρήστου, Αστροφυσικός - Επιστημονική Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα μας μιλήσει σχετικά με την έρευνα για εξωγήινη ζωή. Η αστροπαρατήρηση θα μεταδοθεί από το κανάλι YouTube του σχολείου μας.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τη μαγεία του διαστήματος και τη χαρά της συμμετοχής των παιδιών στην εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη. Εμπρός, λοιπόν, Mars!


______________________________
Πρόγραμμα αστροβραδιάς (PDF)

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved