Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Η Πρώτη μας διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Κοτσανά
 
Όσο εμείς εξερευνούσαμε μέρα με τη μέρα τους χώρους του νέου μας σχολείου, στην τάξη ξεκίνησε ένα ταξίδι στο σχολείο των παλαιότερων χρόνων, για να ανακαλύψουμε πόσο διαφορετικά μάθαιναν σε κάθε εποχή τα παιδιά. Όσο γνωρίζαμε καλύτερα τους συμμαθητές μας, παρουσιάζαμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια και συγκρίναμε τον τρόπο που τα παιδιά διασκέδαζαν παλιά. Όταν ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε πώς τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα μάθαιναν μέσα από τα παιχνίδια μεταφερθήκαμε με τη βοήθεια του διαδικτύου στις αίθουσες του μουσείου Κοτσανά.  Η ξεναγός μας, μάς εξηγούσε τους κανόνες των παιχνιδιών που βλέπαμε στις οθόνες μας και παίζαμε μαζί της σαν να βρισκόμαστε εκεί! Προχωρώντας στις αίθουσες με τα μουσικά όργανα καταλάβαμε όχι μόνο πόσο διαφορετικά ήταν τα υλικά των οργάνων της αρχαιότητας και πώς εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα, αλλά πόσο σημαντική ήταν η μουσική στην εκπαίδευση των παιδιών. Με την  ψηφιακή μας ξενάγηση συνειδητοποιήσαμε ότι τα παιδιά του σήμερα μπορούν να ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο με έναν τρόπο που δεν φαντάζονταν οι παλαιότερες γενιές!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved