Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Διαδικτυακές εργασίες Γ’ Γυμνασίου στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή «Η ομάδα μέσα από τα δικά μας μάτια»
 
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου συνεργαστήκαμε διαδικτυακά και παρουσιάσαμε με δημιουργικό τρόπο τις σκέψεις μας σχετικά με την ομάδα, μέσα από τις δικές μας εμπειρίες και τα δικά μας βιώματα. Αναλογιστήκαμε τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε με τους φίλους μας, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης διαφορετικών μέσων επικοινωνίας, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο. Με τη βοήθεια της καθηγήτριάς μας, κυρίας Ζαγαρέλου αλλά και της ψυχολόγου, κυρίας Γεωργακάκου, επεξεργαστήκαμε την έννοια της συνεκτικότητας της ομάδας, ανακαλώντας τόσο τα χαρακτηριστικά που μας ενώνουν όσο και τη σημασία της διαφορετικότητας. Σκεφτήκαμε τι βοηθά την ομάδα να λειτουργεί αποτελεσματικά, αλλά και τρόπους να ξεπερνούμε τις δυσκολίες που προκύπτουν μεταξύ των μελών της ομάδας μας. Εκφράσαμε τη σημασία της αλληλοϋποστήριξης και στοχαστήκαμε τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους στηρίζουμε τους φίλους μας τόσο από κοντά, όσο και από απόσταση. Τέλος, η ερευνητική ομάδα κάθε τμήματος ανέπτυξε ένα ερωτηματολόγιο, για να διερευνήσει τις απόψεις όλων των μελών της τάξης. Στη συνέχεια, οι ερευνητικές ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των μελετών τους και τα συμπεράσματά τους. Έτσι συμπληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του το puzzle των σκέψεων και ιδεών των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Γυμνασίου. Και συνεχίζουμε...! << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved