Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2021
Αγγελική Δαρλάση - Διαδικτυακές λογοτεχνικές συναντήσεις Γ’ Γυμνασίου
 
Οι επισκέψεις μας στη Βιβλιοθήκη είναι ενταγμένες στη ζωή του σχολείου και γίνονται είτε οργανωμένα ανά τμήμα στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν. Λογοτεχνίας είτε μεμονωμένα την ώρα του διαλείμματος. Μπορούμε να επισκεφτούμε τον χώρο της βιβλιοθήκης, για να δανειστούμε ένα βιβλίο ή για να καθίσουμε και να διαβάσουμε ένα βιβλίο. Η βιβλιοθηκονόμος μας, Ιωάννα Κλωνάρη μας ενημερώνει για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης και μας βοηθά πάντα με τις προτάσεις της να επιλέξουμε κάτι που αντιστοιχεί στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά μας. Πολύ συχνά οργανώνονται και πραγματοποιούνται στον χώρο της βιβλιοθήκης λογοτεχνικές συναντήσεις με συγγραφείς. Έχοντας διαβάσει κάποιο βιβλίο τους, έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους, να τους γνωρίσουμε, να ρωτήσουμε και να μάθουμε για τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο συγγραφέας γράφοντας ένα βιβλίο. Τη φετινή σχολική χρονιά η επαφή μας με τη βιβλιοθήκη γίνεται από απόσταση. Οι λογοτεχνικές μας συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Η ηλεκτρονική μας τάξη webex φιλοξενεί τις ξεχωριστές αυτές συναντήσεις με τους λογοτέχνες με αφορμή ένα βιβλίο. «Το αγόρι στο θεωρείο» είναι η αφορμή για τη συνάντησή μας με τη συγγραφέα του Αγγελική Δαρλάση. Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και την παρηγορητική δύναμη της φαντασίας, της συμπόνιας και της ανθρωπιάς εμπνευσμένη από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης των Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: contact.ea.gr Copyright Ellinogermaniki Agogi 2023. All rights reserved