Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Ένα αλλιώτικο ταξίδι για τους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου
 
Ημέρα αναχώρησης: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ.
Προορισμός: Βερολίνο και Βόννη
Σημείο συνάντησης: το αγαπημένο μας πια webex!
Συνοδοί καθηγητές: κ. Γκιόκας, κ. Γληνιαδάκης

Δεν χρειαστήκαμε διαβατήρια ούτε αποσκευές, είχαμε ωραία παρέα και ταξιδιάρικη διάθεση. Με την πολύτιμη και κεφάτη καθοδήγηση των καθηγητών μας πήγαμε όχι σε μία, αλλά σε δύο πόλεις της Γερμανίας, στο Βερολίνο και τη Βόννη. Είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε πολλά. Κάναμε έναν ξεχωριστό περίπατο στην πόλη του Βερολίνου, στα διάσημα αξιοθέατα της πόλης, στο ιστορικό τείχος του Βερολίνου, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο της Περγάμου αλλά κάναμε και ένα σύντομο πέρασμα από τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης του Βερολίνου. Υπάρχει ζωγραφική με κώδικα; Γίνεται ο ιστός της αράχνης να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εικαστική δημιουργία; Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Γερμανοί καλλιτέχνες σε θέματα οικολογίας; Ο κ. Γκιόκας φρόντισε να μας δημιουργήσει όλα αυτά τα ερωτήματα δείχνοντάς μας τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης που ελκύει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Στη Βόννη είχαμε ραντεβού με τον Μπετόβεν! Μας… άνοιξε το σπίτι του, είδαμε τα χειρόγραφά του, το πιάνο του, τα μουσικά όργανα που έπαιζε, το συρτάρι που άφηνε τα χρήματα για τον αγαπημένο του ανιψιό. Μάθαμε για την ηρωική του συμφωνία, εντυπωσιαστήκαμε από τη «δίαιτα» της 5ης συμφωνίας, της πασίγνωστης συμφωνίας με υλικά μόνο δύο νότες. Ο κ. Γληνιαδάκης φρόντισε να μας μυήσει στα μυστικά της μουσικής του μεγαλοφυίας, να μας σχολιάσει τα έργα του και να μας εξηγήσει το πώς μεγάλωσε, πώς δημιουργούσε, τον τρόπο που δούλευε με τις νότες. Ακούσαμε αποσπάσματα από διάσημα έργα του και στο τέλος αποχαιρετιστήκαμε με την «Ωδή στη χαρά». Ας συνοδεύει η μελωδία της τη νέα χρονιά που μας έρχεται. Ας είναι γεμάτη υγεία, χαρά, αγάπη και πολλά όμορφα ταξίδια!
Ευχαριστούμε κ. Γκιόκα, ευχαριστούμε κ. Γληνιαδάκη!

. .

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved