Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης συζητούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος BigO ...
 
Στο πλαίσιο του Διαθεματικού μας με θέμα τη διατροφή, την άθληση και τη σωστή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μας συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα BigO. Το πρόγραμμα σκοπεύει στην καταγραφή των διατροφικών συνηθειών και της φυσικής μας δραστηριότητας με στόχο την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Στην ψηφιακή μας τάξη σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα δεδομένα που συλλέχτηκαν από την Ελλάδα και τη Σουηδία σχετικά με τα γεύματα και τις ώρες τους αλλά και την άθληση. Παρατηρήσαμε διαφορές στις διατροφικές συνήθειες, στη συχνότητα άθλησης όπως και στις ώρες των γευμάτων. Συμμετέχουμε όμως κι εμείς στην έρευνα αυτή! Είμαστε ενθουσιασμένοι που παίρνουμε μέρος σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ερευνητικό πρόγραμμα. Έχουμε ήδη καταγράψει τα πρώτα μας στοιχεία. Φορέσαμε για μια εβδομάδα τα «έξυπνα» ρολόγια μας και καταγράψαμε τα καθημερινά μας βήματα και τις ώρες ύπνου μας. Παράλληλα καταγράψαμε για δύο εβδομάδες σε ειδικά διαμορφωμένα φύλλα όλα μας τα γεύματα.

Συνεχίζουμε τη συλλογή στοιχείων. Κατά τη διάρκεια των γιορτών θα φωτογραφίσουμε τις γιορτινές διατροφικές μας «δράσεις» και θα συλλέξουμε φωτογραφίες από τις διαφημίσεις σχετικά με προιόντα διατροφής.

Μετά τις γιορτές περιμένουμε να δούμε τα δικά μας αποτελέσματα!

. . .

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved