Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Εξοικονομούμε ενέργεια: μια έρευνα της ΣΤ δημοτικού
 
Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ενέργεια. Συζητήσαμε για τις ενεργειακές ανάγκες μας στην σύγχρονη εποχή αλλά και προβληματιστήκαμε για τη συνεχόμενη μείωση των μη ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων. Αναρωτηθήκαμε αν κι εμείς μπορούμε στην καθημερινότητά μας να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συμβάλλουμε έτσι στη διάσωση του πλανήτη.

Αποφασίσαμε να μελετήσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που γίνεται στην καθημερινή σχολική μας τάξη ανάβοντας τα φώτα της και να διερευνήσουμε αν μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να κλείνουμε τα φώτα της τάξης μας όταν ο φυσικός φωτισμός ήταν αρκετός και βέβαια όταν δεν ήμαστε μέσα στην τάξη.

Συλλέξαμε τα πειραματικά δεδομένα για τη χρήση του φωτισμού της τάξης μας, μετρώντας το χρόνο λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου για μία εβδομάδα και τα καταγράψαμε σε ειδικά διαμορφωμένα φύλλα καταγραφής. Στην συνέχεια επεξεργαστήκαμε τα πειραματικά μας δεδομένα. Υπολογίσαμε τη συνολική ενέργεια σε kWh που καταναλώθηκε και τα κιλά γαιάνθρακα στα οποία αυτή αντιστοιχούσε. Κατόπιν υπολογίσαμε τη συνολική ενέργεια σε kWh που θα καταναλώναμε και τα κιλά γαιάνθρακα στα οποία αυτή αντιστοιχούσε αν δεν κλείναμε καθόλου τα φώτα της τάξης μας.

Η έρευνά μας ολοκληρώθηκε από απόσταση. Συνεργαστήκαμε διαδικτυακά, κατασκευάσαμε τα ραβδογράμματα, συγκρίναμε τα αποτελέσματα από όλα τα τμήματα της ΣΤ και ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε μέχρι και 1 τόνο γαιάνθρακα στη διάρκεια ενός σχολικού έτους σβήνοντας τα φώτα της τάξης μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε.

Άρα αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε να το θυμόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε από την τάξης μας. Στο κάτω κάτω δεν είναι παρά μόνο ένα τσακ στο διακόπτη!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved