Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Οι μαθητές του Λυκείου παρατηρούν διαδικτυακά τη μεγάλη Σύνοδο Δία- Κρόνου
 
Εφέτος το άστρο των Χριστουγέννων θα «λάμψει» την 21η Δεκεμβρίου στις 17.30, λίγο μετά τη δύση του Ήλιου. Οι μαθητές του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το σπάνιο φαινόμενο σε διαδικτυακή σύνδεση από το αστεροσκοπείο του σχολείου μας και από το Boyden της Ν. Αφρικής. Μαζί τους θα είναι και συμμαθητές τους από το σχολείο SAHETI, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Πρόκειται για τη μεγάλη συνάντηση (Σύνοδο) των δύο γιγάντων του ηλιακού συστήματος, των πλανητών Δία και Κρόνου, που θα βρεθούν πολύ κοντά και θα φαίνονται σαν ένα φωτεινό αντικείμενο χαμηλά στη Δύση. Η προσπάθεια του Κρόνου να «πιάσει» τον γιο του Δία στον νυχτερινό ουρανό κράτησε μήνες και τελικά ολοκληρώνεται στις 21/12, το απόγευμα. Στις 17.30 όταν θα μπορέσουμε να τους διακρίνουμε λίγο μετά τη δύση του Ήλιου, ο Κρόνος θα έχει ξεπεράσει τον Δία στο αιώνιο ταξίδι τους. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής δράσης FRONTIERS και είναι αφιερωμένη στον διακεκριμένο Έλληνα αστρονόμο, Ιωάννη Παρασκευόπουλο, δημιουργό και πρώτο Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Boyden (1927-1951).

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved