Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Διαδικτυακές συναντήσεις Α Γυμνασίου στο πλαίσιο των δράσεων της Οικιακής Οικονομίας
 
Αλήθεια, εσείς «πρασινοτρώτε»;
(Δεν) μπορώ χωρίς το Instagram!

Συνεχίζοντας τις διαδικτυακές μας εργασίες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και την έρευνά μας σε θέματα διατροφής, φιλικών σχέσεων στην εφηβεία, χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εφήβους, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε εξ αποστάσεως με ειδικούς, για να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν τα «φώτα» τους. Φιλοξενήσαμε στην «τάξη» μας την κυρία Θέμιδα Καρδιόλακα, συγγραφέα παιδικών βιβλίων που έχουν ως θέμα τη διατροφή. Με την κυρία Καρδιόλακα συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες και την αξία της καλής διατροφής. Μας έδωσε πολλές πρακτικές συμβουλές και μας έδειξε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την υιοθετήσουμε, για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο «νόστιμη» αλλά και πιο υγιεινή. Αλήθεια, εσείς «πρασινο…τρώτε»;
Φιλοξενήσαμε επίσης την κυρία Νίκη Γεωργακάκου, ψυχολόγο. Μαζί της συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανούς κινδύνους από τη λανθασμένη ή υπερβολική χρήση τους αλλά και το πώς μπορούμε να τα αξιοποιούμε με ασφάλεια. Συνειδητοποιήσαμε μέσα από τη συζήτηση με την ψυχολόγο ότι πολλά πράγματα τα αξιολογούμε λανθασμένα, ότι δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ψηφιακή πραγματικότητα, ενώ δεν πρέπει και ότι συχνά συμπεριφερόμαστε με επιπολαιότητα, πράγμα που μπορεί να μας στοιχίσει. Και ενώ στην αρχή δηλώσαμε ότι δεν μπορούμε χωρίς το instαgram, υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας να βάλουμε μέτρο στη χρήση του, να ζούμε «αληθινά» τις στιγμές μας και να μπορούμε χωρίς instagram!
Τα υπόλοιπα θα σας τα παρουσιάσουμε στις ψηφιακές μας εργασίες!


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved