Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Karolinska της Στοκχόλμης, κ. Ιωακειμίδη
 
Στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος BigO με θέμα τη διατροφή, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Γυμνασίου συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Karolinska της Στοκχόλμης, κύριο Ιωάννη Ιωακειμίδη και συζήτησαν για την ανάλυση των μεγάλου όγκου ηλεκτρονικών δεδομένων και την αξιοποίησή τους για την προστασία της υγείας των παιδιών.
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BigO (Horizon 2020, grant agreement n° 727688), εφαρμόζεται από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, συντονίζεται από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής και στοχεύει στην καταγραφή των διατροφικών συνηθειών και της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στις ηλικίες 9 - 12.
Οι μαθητές του Γυμνασίου συνομιλώντας με τον κ. Ιωακειμίδη εντυπωσιάστηκαν από τα στοιχεία που τους παρουσίασε. Απόρησαν μαθαίνοντας για τη διατροφική κουλτούρα της Σουηδίας σε σχέση με τις ώρες του μεσημεριανού και του βραδινού φαγητού των μαθητών, που είναι πολύ πιο νωρίς σε σύγκριση με την Ελλάδα (11.00 -12.30 το μεσημεριανό και 6 - 7.30 το βραδινό), τα διαφορετικά φαγητά (περισσότερο ψάρι, λιγότερο κρέας, σχεδόν καθόλου όσπρια) αλλά και το γεγονός ότι λείπει η ποικιλία άλλων πιάτων, όπως η σαλάτα, το τυρί από το φαγητό τους. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και προχώρησαν στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την έρευνά τους.
 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved