Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
 


Μπορεί οι ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς να μην μας επέτρεψαν να κάνουμε όσα κάθε χρόνο,να μην παίξαμε Boccia, bowling και μπάσκετ με αμαξίδια, να μην επισκεφτήκαμε οικοτροφεία και κέντρα ημέρας ΑμεΑ, να μην παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις με θέμα τη διαφορετικότητα. Καταφέραμε όμως και τιμήσαμε την ημέρα αυτή με τρόπο διαφορετικό. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου στη διαδικτυακή μας συνάντηση με τη δασκάλα τους ασχολήθηκαν με το θέμα της διαφορετικότητας. Οι περιπέτειες του «Ακανθούλη» βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και ξεχωριστοί και ότι όλοι έχουμε ένα λόγο, για να αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε. Οι μαθητές του Δημοτικού διάβασαν παραμύθια με ήρωες «διαφορετικούς» και παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες στη διαφορετικότητα και στην αναπηρία από το διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Emotion Pictures. Οι μεγαλύτεροι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά και να συνομιλήσουν με τον κ. Αυγουλά, τον κ. Χρηστάκη, τον κ. Ταξιλδάρη και τον κ. Κυμπουρόπουλο, ανθρώπους με αναπηρία και που παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες τους κατάφεραν να διακριθούν και να επιτύχουν επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους.

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved