Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Δράσεις του Γυμνασίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία
 


Ημέρα... εβδομάδα... σκέψη αφιερωμένη στα Άτομα Με Αναπηρία.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ στις 3 Δεκεμβρίου οι θεολόγοι του σχολείου μας, κυρία Τρέσσου και κ. Κυριαζής αφιέρωσαν τα μαθήματα της εβδομάδας που μας πέρασε σε δράσεις με αντίστοιχο θεματικό περιεχόμενο. Τα παιδιά της Α’ και Β’ Γυμνασίου παρακολούθησαν προβολές, συζήτησαν και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους εικαστικά. Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου συνδέθηκαν διαδικτυακά με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι την αναπηρία αλλά και με ανθρώπους που εργάζονται δίπλα σε ανθρώπους με αναπηρία. Συνομίλησαν με τον κ. Χρηστάκη για το θέμα της κινητικής αναπηρίας και με τον κ. Προβατά, Διευθυντή του Οικοτροφείου Αγίων Αναργύρων Κάντζας, ο οποίος τους μίλησε για τη νοητική υστέρηση. Ακολούθησε συζήτηση, μοίρασμα απόψεων για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό αλλά και τη δύναμη του ανθρώπου να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Η παρατήρηση της μαθήτριάς μας, Αγγελικής Κ. συνοψίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα των δράσεων: «Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια δικαιώματα».

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved