Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Διαδικτυακές δράσεις ΣΕΠ Γ’ Γυμνασίου
 
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιούν δράσεις, για να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να ενισχύσουν τα ενδιαφέροντά τους, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους για τη μελλοντική τους πορεία. Ενημερώνονται για τις κατευθύνσεις σπουδών στο Λύκειο, για τα προγράμματα σπουδών κάθε Σχολής και τις επιλογές που ανοίγονται, για τα επαγγέλματα και τις τάσεις στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ενημερώνονται επίσης και για τη διαδικασία εισαγωγής σε γερμανόφωνα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Εδώ και 20 χρόνια προσφέρεται στους μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις για το Δίπλωμα της Διαρκούς Συνόδου των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, DSD II. Οι απόφοιτοι του σχολείου μας αξιοποιούν το DSD II με κάθε δυνατό τρόπο: για προπτυχιακές σπουδές στον γερμανόφωνο χώρο, για προγράμματα Erasmus, για πρακτική άσκηση, για μεταπτυχιακές σπουδές, για διδακτορική διατριβή ή ακόμα και για να διεκδικήσουν μια ελκυστική θέση απασχόλησης στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία. Το DSD II αποτελεί το διαβατήριο για όλες αυτές τις διαφορετικές διαδρομές. Το σχολείο μας μάλιστα έχει εξασφαλίσει για τους μαθητές του τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη διαδικασία υποτροφιών της DAAD, γεγονός που δίνει ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης αλλά και για τη διαμόρφωση ενός ατομικού φακέλου με πολύπλευρες δράσεις. Για να γνωρίζουν τα παιδιά όλες τις επιλογές που έχουν και να τις στηρίξουν σωστά, είναι σημαντικό να ενημερώνονται έγκαιρα. Για τον λόγο αυτό κάθε χρόνο οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συναντούν τον κ. Alexander Roggenkamp, Σύμβουλο Σπουδών για γερμανόφωνα Πανεπιστήμια και συζητούν μαζί του. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της φετινής σχολικής χρονιάς οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται διαδικτυακά για κάθε τμήμα χωριστά. Η υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κυρία Βασιλική Καλκάνη προσκαλεί στις συναντήσεις αυτές και αποφοίτους του σχολείου που σπουδάζουν σε Γερμανικά Πανεπιστήμια, για να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους τωρινούς μαθητές.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved