Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Διαδικτυακός κινηματογράφος στη Β’ Γυμνασίου
 
Σινεμά, η δική μας τάξη!
Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου παρακολουθούν μαζί με τους καθηγητές τους διαδικτυακά ανά τμήμα το ντοκιμαντέρ «Open Window» με θέμα την εκπαίδευση και το διαδίκτυο.
Το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την μάθηση και την εκπαίδευση στην εποχή του διαδικτύου παρουσιάζοντας ένα ερευνητικό πρόγραμμα που εξετάζει την ανάπτυξη του διαδικτύου στην Ινδία και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την εκπαίδευση, τη μάθηση και τον πολιτισμό. Τι είναι η αυτοοργανωμένη μάθηση και πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τις τεχνολογίες του διαδικτύου με τρόπους που δημιουργούν και ενισχύουν τα περιβάλλοντα μάθησης και επιτρέπουν στους μαθητές να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν; Η ταινία έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ για παιδιά και νέους και περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα kinder docs, το οποίο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους με την τέχνη του κινηματογράφου. Στο τέλος της ταινίας οι μαθητές μοιράζονται τις εντυπώσεις τους και συζητούν για τις δικές τους εμπειρίες εκπαίδευσης με τη βοήθεια του διαδικτύου.
Η δική μας διαδικτυακή τάξη δεν έχει χώρο και χρόνο μόνο για τα μαθήματα του σχολικού προγράμματος. Έχει χώρο και χρόνο για κινηματογράφο, για καλλιτεχνικές δημιουργίες, για όμορφες κουβέντες, για αλληλεπίδραση και μοίρασμα. Είμαστε μαζί σε όλα!

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved