Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Καλή αρχή στην COVID σχολική χρονιά
 


Η στιγμή που θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς έφτασε και μικροί και μεγάλοι μαθητές πέρασαν το κατώφλι του σχολείου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε μία ιδιαίτερη χρονιά, όπως η φετινή, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο έγινε με ασφάλεια και προσοχή για την υγεία όλων μας. Σχεδιάσαμε τη σχολική καθημερινότητά μας από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως αυτά έχουν οριστεί από τους ειδικούς και το Υπουργείο Παιδείας. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων όλο το εκπαιδευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό του σχολείου υποβλήθηκε σε τεστ μοριακής ανίχνευσης του COVID-19.

Όπως γνωρίζετε από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στην τάξη τους, στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου αλλά και στα σχολικά λεωφορεία. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά την αναγκαιότητα και τη σωστή χρήση της μάσκας. Καλό είναι να έχουν μαζί τους τα παιδιά και μία δεύτερη μάσκα. Οι μαθητές ανάλογα με την τάξη και το τμήμα τους θα κινούνται μόνο σε συγκεκριμένους χώρους του σχολείου. Έχουμε οργανώσει το πρόγραμμα των διαλειμμάτων, έτσι ώστε κάθε τμήμα να είναι σε διαφορετικό χώρο και τα παιδιά να έρχονται σε επαφή μόνο με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες του τμήματός τους. Προτρέπουμε τα παιδιά να φέρνουν ένα παγούρι με νερό και το κολατσιό τους από το σπίτι, το οποίο θα μπορούν να τρώνε μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο προαύλιο.

Οι αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και τα μαθήματα της μουσικής, της πληροφορικής, των καλλιτεχνικών και των φυσικών επιστημών που διεξάγονται σε εργαστήρια, θα πραγματοποιούνται κανονικά με προσοχή για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Όργανα και αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά θα απολυμαίνονται στην αρχή κάθε διδακτικής ώρας. Ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια θα δίνονται από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά, προκειμένου να αναλάβουν τα ίδια την απολύμανση των αντικειμένων που θα χρειαστούν καθώς και του χώρου εργασίας τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους μαθητές συμμέτοχους στη διαδικασία. Τα σχολικά λεωφορεία θα απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ οι μαθητές θα θερμομετρούνται πριν από την επιβίβασή τους στο σχολικό λεωφορείο.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων θα είναι δίπλα στα παιδιά με έννοια και φροντίδα για την ασφάλεια και την προστασία τους. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συστηματική και σχολαστική απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι εργαζόμενοι του συνεργείου καθαρισμού θα βρίσκονται διασκορπισμένοι στους χώρους του σχολείου, για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν συνεχώς όλες τις «ευαίσθητες» επιφάνειες (π.χ. πόμολα, κουπαστή σκάλας κ.λπ.) αλλά και τους χώρους υγιεινής. Παράλληλα όμως είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων αλλά και τη σημασία της δικής τους προσωπικής ευθύνης. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Μαζί όμως θέλουμε να προσπαθήσουμε και κάτι εξίσου σημαντικό. Να τα μάθουμε να προστατεύονται μόνα τους. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί.

Ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά στα παιδιά και υγεία σε όλους.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved