Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Σπουδές στη Γερμανία - Υποτροφία της DAAD για σπουδές στη Γερμανία σε μαθητές μας!
 

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Μηνάς Χολέβας, Χάρης Σαρηγιαννίδης και Νικόλαος Πατέλης διεκδίκησαν και κέρδισαν μια πλήρη υποτροφία της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) για αριστούχους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Γερμανία. Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα των τριετών σπουδών στη Γερμανία. Η Ελληνογερμανική Αγωγή συμμετέχει από το 2013 στο πρόγραμμα υποτροφιών της DAAD για σχολεία της αλλοδαπής (Stipendienprogramm des DAAD fur Deutsche Auslands- und Partnerschulen). Τη φετινή χρονιά την υποτροφία διεκδίκησαν περίπου 500 αριστούχοι μαθητές από σχολεία σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν ως στόχο να σπουδάσουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη Γερμανία. Οι μαθητές υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για τις υποτροφίες της DAAD τον Φεβρουάριο του 2020. Η διαδικασία επιλογής απαιτούσε από τους μαθητές την κατάθεση ενός φακέλου με τις επιδόσεις τους στο Λύκειο και την περιγραφή των ενδιαφερόντων τους καθώς και συνεντεύξεις από ειδική επιτροπή. Τελικά, από ειδικές επιτροπές στα κεντρικά γραφεία της DAAD, στη Βόννη της Γερμανίας επελέγησαν 100 υπότροφοι από όλο τον κόσμο. Η Ελληνογερμανική Αγωγή μπορεί να προτείνει κάθε χρόνο έως τρεις υποψήφιους για την υποτροφία. Φέτος και οι τρεις υπότροφοι ήταν μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Συγχαρητήρια στον Μηνά, στον Χάρη και τον Νικόλαο που με το καλό θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Πολυτεχνείο του Μονάχου στις σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Φυσικής.


 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved