Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
«Γίνε κι εσύ κρίκος της αλυσίδας και πες ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό, γιατί... κάθε κρίκος μετράει»
 
Φέτος η Δ΄ τάξη γίναμε «πρεσβευτές» της εκστρατείας του σχολείου μας ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό. Ένα λευκό χαρτί που μας ζητήθηκε να τσαλακώσουμε έγινε η αφορμή να προβληματιστούμε, να εκφράσουμε απόψεις και να μοιραστούμε εμπειρίες σχετικά με τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τις αξίες. Το χαρτί που τσαλακώσαμε ήταν η ψυχολογία, η καρδιά κάποιου που πληγώσαμε και δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στην  αρχική της κατάσταση. Ήταν ένα ισχυρό μάθημα για όλους μας και μια ώθηση να οργανώσουμε μια σειρά δράσεων στην τάξη με στόχο να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αλυσίδα συνθημάτων – μηνυμάτων και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό. Σχεδιάσαμε και κόψαμε λωρίδες που έγιναν οι κρίκοι της αλυσίδας μας για όλες τις τάξεις κι αφού γράψαμε τα δικά μας συνθήματα, τα στολίσαμε με χρωματιστά μοτίβο ώστε να αρχίσουμε την εκστρατεία ενημέρωσης των υπόλοιπων τάξεων. Εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας, προτείναμε λύσεις, ενημερωθήκαμε και προωθήσαμε τις ιδέες μας, ενθαρρύνοντας όλα τα παιδιά να μιλούν, να αντιδρούν να μη φοβούνται. Σήμερα 6/3 η αλυσίδα μας έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της. Έχει μάλιστα ολοκληρώσει ένα μέρος της αποστολής καθώς έχει στολίσει πολλά μέτρα... στο σχολείο μας και ο κάθε κρίκος της είναι οι φωνές μας κι η ελπίδα μας για έναν καλύτερο κόσμο...

 

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved