Αρχική σελίδα  |  Πλοήγηση  |  Επικοινωνία       
   
Αναζήτηση:
Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 
Τα νέα μας
 'Ετος: 2020
Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα-επίσκεψη των μαθητών της Ε' τάξης δημοτικού σε βυζαντινούς ναούς και έρευνα πεδίου
 
Οι μαθητές της Ε' τάξης στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος της τάξης τους με θέμα τη βυζαντινή τέχνη, μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό γνώρισαν τις βασικές αρχές της βυζαντινής ναοδομίας, της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού. Κατόπιν επισκέφτηκαν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και περιηγήθηκαν σε επιλεγμένα εκθέματα με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων φύλλων εργασίας στα οποία εργάστηκαν ανά ομάδες.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε μελέτη πεδίου: Επισκέφτηκαν βυζαντινούς ναούς της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής των προαστίων της και μελέτησαν ανά ομάδες: την Παλαιοπαναγιά Κάντζας, την Αγία Ειρήνη (οδού Αιόλου), την Παναγία Γοργοεπήκοο (Μητρόπολη Αθηνών), την Παναγία Καπνικαρέα,το Καθολικό της Μονής Καισαριανής, τον δισυπόστατο ναό Αγίας Παρασκευής και Ταξιαρχών Παιανίας και τον ναό Αγίου Χριστοφόρου Πικερμίου.

Παρατήρησαν και κατέγραψαν σε ειδικά φύλλα παρατήρησης στοιχεία σχετικά με τη ναοδομία του ναού, τις φορητές ή επιτοίχιες αγιογραφίες και δημιούργησαν σχετικές εργασίες αξιοποιώντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα έφτιαξαν ξεχωριστά ψηφιδωτά έργα με βυζαντινά θέματα.

Η μελέτη των μαθητών θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση-έκθεση  των εργασιών τους στον χώρο του σχολείου όπου και θα παρουσιάσουν τους Βυζαντινούς ναούς που μελέτησαν και τα μοναδικά ψηφιδωτά έργα που οι ίδιοι έφτιαξαν.

   

 << Επιστροφή 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια
 
  Για σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις στο: Copyright Ellinogermaniki Agogi 2022. All rights reserved